ADAKAH ANDA DISERANG CANDIDA ALBICANS ATAU BACTERIA YANG MENGGANGGU PERHUBUNGAN ANDA BERSAMA SUAMI. ATASI MASALAH KEPUTIHAN, BAU YANG TIDAK MENYENANGKAN DITEMPAT SULIT DLL BERSAMA SUPER PRODUCTS DARI SYARIKAT NUORICO SB. HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT. MOBILE: +012 4102368

Friday, January 22, 2010

PERINGATAN UNTUK MASALAH KEPUTIHAN BAGI KAUM-KAUM WANITA


Photo:google search

Untuk semua pelanggan dan tetamu serta wanita-wanita diluar sana yang mengalami masalah cecair hanyir atau ketul-ketulan putih yang berbau keluar dari kemaluan dinasihatkan supaya membaca tips atau petua untuk mengelakkan dari jangkitan bakteria atau kulat.

Kata pepatah Melayu menyebut:
"Mencegah adalah lebih baik dari merawat"

Tindakan Pencegahan Masalah Keputihan secara Umum

Ada banyak langkah-langkah sederhana yang boleh anda amalkan dalam kehidupan seharian untuk mengelak jangkitan bakteria:
 1. Cuci bahagian sulit(Vagina) dengan tangan anda daripada menggunakan flanel. Flanel akan memudahkan bakteria membiak jika tidak benar-benar dicuci dan dikeringkan.
 2. Gunakan air sejuk untuk mencuci bahagian sulit secara menyeluruh. Jangan douch terlalu kerap kerana ada risiko jangkitan akan cenderung menuju ke arah dalam rahim semula dan bukannya semua akan dicuci keluar.
 3. Keringkan dengan menggunakan tuala sendiri. Semburkan Neibac5(ekstrak citrus) jika ada kegatalan, kemerahan irritasi atau jangkitan, biar seketika dan tidak perlu dibilas.
 4. Elakkan semburan wangian, antiseptik lotion, krim berubat antibiotik dan sabun wangi serta sebarang pencuci genital yang mengandungi bahan kimia . Benda ini mengganggu keseimbangan bakteria sihat pada vagina dan mengurangkan pelindungan semulajadi terhadap keasidan dibahagian sulit anda.
 5. Elakkan memakai sanitary pad yang mempunyai herbal atau perfume kerana sesetengah dari anda mungkin allergic kepada bahan-bahan itu dan berkemungkinan akan mengganggu keseimbangan vagina juga.
 6. Selepas pergi ke tandas awam, bersihkan bahagian sulit dgn air dan bukannya sekadar menggunakan tisu. Jika tandas tidak menyediakan tap pencuci, semburkanlah dengan Neibac5 untuk melawan bakteria membiak.
 7. Kurangkan pengambilan makanan yang mempunyai yis dan gula
 8. Waspadalah terhadap tampon. Tampon kadang-kadang menimbulkan rasa sakit kepada pengguna, terutamanya jika ia dibiarkan dalam waktu yang agak lama.
 9. Digalakkan supaya memakai seluar dalam yang diperbuat kain cotton kerana ia akan membolehkan kulit anda untuk bernafas.
 10. Lebih baik jika berat badan dan kandungan lemak dalam badan tidak melebihi kadar yang ditetapkan(berat badan ideal dan berotot padat adalah yang terbaik - www.DOTHEMIKROSS.com ).
 11. Elakkan memakai seluar jeans ketat, seluarstokin, pakaian berenang, leotards atau seluar pendek yg ketat untuk jangka masa yang lama.
 12. Minum banyak air terutamanya dengan 1 titik Protecur100 dan jangan menahan kencing terlalu lama sehingga saluran genital anda selalu menjadi kemerahan disebabkan irritasi.
 13. Mengawal Stress supaya tidak menjejaskan tahap immunisasi badan untuk melawan sebarang jangkitan bakteria.
 14. Pastikan pasangan anda menjaga kebersihan diri terutamanya sebelum melakukan hubungan intim bersama.
 15. Jika anda memerlukan cecair pelincin untuk melakukan seks, gunakan bahan semulajadi atau jelly yang larut air, tidak sesuatu dari sumber lain.
 16. Jangan melakukan seks rambang.
Good Info:
Infections
Cystitis, Bacterial bladder Infection
For women, poor personal hygiene following urination or defecation can expose the vagina and urethra to bacteria from the surrounding area. To prevent bladder infections, practice good personal hygiene by always "wiping front to back" to keep bacteria from entering and colonizing the vagina and urethra.
Wash the skin around the vagina, perineum and rectum daily. Shower or bathe but avoid bubble baths, bath oils and scented soaps, which can act as irritants.
During menstruation, change sanitary pads every 2-3 hours and tampons every 4-5 hours. Sanitary pads and tampons containing deodorants or perfumes can irritate the skin, allowing bacteria to enter.

INGIN MENGELUARKAN PRODUK BERJENAMA SENDIRI? KLIK BANNER DIBAWAH..!

POPULAR POSTS - MUST READ

JUMPA SAYA DI FACEBOOK