ADAKAH ANDA DISERANG CANDIDA ALBICANS ATAU BACTERIA YANG MENGGANGGU PERHUBUNGAN ANDA BERSAMA SUAMI. ATASI MASALAH KEPUTIHAN, BAU YANG TIDAK MENYENANGKAN DITEMPAT SULIT DLL BERSAMA SUPER PRODUCTS DARI SYARIKAT NUORICO SB. HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT. MOBILE: +012 4102368

Sunday, November 15, 2009

BUAH-BUAHAN LEBIH SELAMAT DIAMALKAN UNTUK KEJELITAAN KULIT.

Menggunakan bahan semulajadi daripada buah-buahan adalah sangat baik untuk mendapatkan kulit yang muda, cerah dan berseri. Cara ini adalah lebih selamat kerana tiada bahan kimia dan toksid digunakan.

Buah-buahan yang kaya akan vitamin dan mineral adalah baik untuk kulit dan tubuh badan. Berikut adalah beberapa buah-buahan yang baik untuk menyihatkan kulit:

1. Buah Penyegar dan Pembersih
a. Scrub pembersih kulit lemon - Ambil 1 bahagian daripada kulit lemon, 1 bahagian daripada serbuk susu dan 2 bahagian daripada almond dengan ½ bahagian citrus lemon dan aduk rata. Sekarang anda memiliki bahan semulajadi yang bagus dan murah untuk wajah yang berseri.
b. Nanas - Nanas yang dikisar dapat membantu kulit bersisik, gatal dan kulit kering. Sapu dan ratakan pada kulit selama 15 minit lalu bilas. Selesaikannya dengan menyapu lotion.

2. Buah masker
c. Betik - Betik yang masak dikisar(1/2 cawan) diterapkan selama 15 minit pada kulit akan mengembalikan cahaya pada kulit. Selepas membilas, kulit akan kelihatan segar dan keligatan muda.
d. Anggur (merah) - Urut dan sapukan buah anggur merah di kulit selama 10 minit untuk memberi keserian pada kulit. Buah ini tinggi dengan anti-oksidan dan dapat menghindarkan sel-sel kulit daripada radikal bebas. Bilas dengan air sejuk.

3. Buah pelembab
e. Avocado - 1 cawan avocado matang, dikisar dan diterapkan di bahagian kulit kering selama 15 minit akan melembapkan kulit.

f. Pisang - Pisang matang dikisar, diterapkan di kulit selama 10 minit adalah yang paling berkesan untuk kulit bersisik dan kering.

4. Buah citrus menakjubkan
g. Beberapa titik buah-buahan citrus (senang saja dengan Neibac 5) - Dititiskan kedalam air digunakan untuk mencuci muka kerana mempunyai anti-bakteria ajen yang sangat efektif. Asid citrus baik untuk menyinkirkan kuman, kulat dan sekaligus menghalang minyak yang berlebihan masuk ke dalam lapisan kulit.
h. Buah Citrus (Neibac5) - Diterapkan di bahagian kulit yang gelap, kerana ia boleh mencerahkan bintik-bintik hitam dan menghaluskan kulit. Ia juga dapat menagang dan melembapkan kulit secara semulajadi.

INGIN MENGELUARKAN PRODUK BERJENAMA SENDIRI? KLIK BANNER DIBAWAH..!

POPULAR POSTS - MUST READ

JUMPA SAYA DI FACEBOOK